Zalety lodów naturalnych na mrożonym jogurcie

Coraz więcej osób stawia na naturalne, proste desery. Rodzice, którzy mają małe dzieci szukają alternatyw dla uwielbianych przez dzieci lodów. Dlatego też warto zwrócić uwagę na lody naturalne na mrożonym jogurcie, które są pyszne, zdrowe i co najważniejsze, nie zawierają barwników, ulepszaczy smakowych, ani innych konserwantów. Lody na jogurcie można coraz częściej kupić w restauracjach i kawiarniach, serwujących naturalne desery, jak i szybko można je zrobić samodzielnie we własnym domu.

Lody naturalne na mrożonym jogurcie

Lody na jogurcie to idealny deser dla każdego, kto uwielbia w gorące dni ochłodzić się pysznym, zimnym smakołykiem. Lody naturalne
wykonane są z mleka i zawierają cukier, ale różnią się składem od tych lodów produkowanych przez większość popularnych firm. Wiele osób coraz częściej decyduje się na mrożony jogurt, gdyż jest nie tylko smaczny i pozbawiony sztucznych składników, ale przede wszystkim zawiera mniej kalorii niż lody na bazie śmietany, które można kupić w większości lodziarni.

Lody naturalne we własnym domu

Tak naprawdę zrobienie lodów na jogurcie zajmuje kilka minut. Zimny deser w różnych smakach stworzy się przy pomocy jogurtu naturalnego, owoców, odrobiny cukru (opcjonalnie). Takie lody można zrobić w dużym pojemniku lub w efektownych foremkach lodowych. W restauracjach zwykle podaje się go łyżką, aby można było zaserwować klientom różne smaki. Główną różnicą między lodami z marketu a lodami jogurtowymi jest to, że lody ze sklepu zawierają więcej tłuszczu i mniej białka niż mrożony jogurt. Klienci wolą lody naturalne od sztucznych ze względu na ich bogaty smak i jedwabistą konsystencję. Jeżeli dzieci uwielbiają tego typu desery, to zdecydowanie lepiej podawać im lody na jogurcie, które nie zawierają żadnej chemii i są bardzo smaczne. W takich lodach można jeszcze przemycić ulubione owoce maluchów.